×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 13. marts 2022, Kl. 16:00 til kl. 17:15

Niels W. Gade (1817 – 1890) var en af hovedpersonerne i den danske romantik, hvor interessen for gamle sagn og viser blomstrede, og Elverskud (1853) er et af de kendteste danske, musikdramatiske værker, der bygger på gamle danske ballader.

I ord og toner fortælles historien om Hr. Oluf og elverpigerne. Hr. Oluf er tiltrukket af elverfolket og splittet mellem sin unge lyse forlovede og de mørke lidenskabelige overnaturlige kræfter. Det bliver hans død. Musikken er iørefaldende og afvekslende og Elverskud, med undertitlen Ballade efter danske folkesagn, er et meget elsket korværk.

Til denne weekend opføres værket med kor, klaver og solister.

Gades Elverskud hører sammen med jubilæum i Kor72. I 2012 havde vi det på plakaten til 40 års-jubilæet, og vi glæder os til her 10 år efter at opføre det til 50 års-jubilæum.

Elverskud går rigtig fint i spænd med Heises Forår og sommer, og derfor får vi også glæden af dette lille værk.

Havde Peter Heise (1830-1879) skrevet sin lange række af romancer og sange på tysk, var han blevet verdenskendt. Forår og sommer er skrevet i 1878, og er oprindeligt tænkt for solokvartet med klaver. Heise skrev selv i et brev til en kollega:
Jeg har lavet fire stykker for to sopraner, alt og baryton, som jeg kan forbistret godt lide: Det er bare Foraar og Sommer med Blomster og Fuglesang

De fire sange i værket indrammer den danske nationalromantik og naturlyrik. Musikken er liflig og veksler med brusende, legende og inderlig karakter.

Glæd jer til forårsliflige toner under Alice Granums inspirerende instruktion.

Appetitvækkende lydlinks:
Sommervise af Heise: https://www.youtube.com/watch?v=_p8L1yTUDSs

Elverskud af Gade: https://www.youtube.com/watch?v=MMJvFd1hJvg

InstruktørenAliceG

Alice Granum er uddannet musikpædagog og musikleder fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Hun har undervist på Københavns Universitet samt på konservatorierne i Aarhus, Esbjerg, København og Odense. Siden 1996 har hun været docent i korledelse på Syddansk Musikkonservatorium. Alice Granum har markeret sig i det danske musikliv, bl.a. som dirigent for Odense og Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor samt Det Fynske Kammerkor.

Alice Granum er kendt som en inspirerende dirigent og er en særdeles efterspurgt instruktør ved kurser og stævner både i Danmark og i udlandet.

Elverskud for kor, klaver og solister
Sted Skibhusved 162, Skibhusvej 162, 5000 Odense C
Pris
Gratis